Breng installatietechniek in jouw klas!


Met de campagne Installatie verbindt alles maken bovenbouwleerlingen van het vmbo kennis met installatietechniek. Omdat de branche geweldige kansen biedt voor zowel denkers als doeners, zijn de materialen geschikt voor elke vmbo'er, mét of zónder technisch profiel.

Er zijn diverse materialen die hier een bijdrage aan kunnen leveren:

Interactief lesprogramma
Door het interactieve lesprogramma kun jij jouw leerlingen de verschillende kanten van installatietechniek laten zien; de verschillende rollen - van bedenker tot uitvoerder -, de specialisaties en de locaties.
Innovatieve wijken vormen het overkoepelende thema van het online lesprogramma. Een innovatieve wijk ontwikkelt zich voortdurend. De ontwikkelingen die er plaatsvinden, doen een breed beroep op installatietechniek; dat verbindt alles in de wijk met elkaar.

Het lesprogramma biedt verschillende lessen, met bij elke les een handleiding voor de docent:

Project 1: De verticale wijk
• Onderzoek 'Afval in de verticale wijk'
• Onderzoek 'Veiligheid in de verticale wijk'

Project 2: De drijvende wijk
• Onderzoek 'Energie binnen de drijvende wijk'
• Onderzoek 'Water binnen de drijvende wijk'

Voorlichtingsbox
De voorlichtingsbox zit vol met informatie over installatietechniek. Zoals feiten over het vak, de verschillende richtingen die er allemaal zijn en wat je nog meer in de klas kunt doen met installatietechniek. Er is ook een beroepengids, met een overzicht van alle beroepen binnen de technische installatiebranche. En je krijgt mooie posters, wobblers en flyers voor in je klas!

Ga ook met jouw leerlingen aan de slag!

Heb je een bestelcode?
Ja, ik heb een bestelcode
Nee, ik heb geen bestelcode