Het PatsBoemKledder! Doeboek

PatsBoemKledder! is het leukste educatieve spelprogramma voor groep 1 en 2 over techniek. Speciaal bij het programma is het PatsBoemKledder! Doeboek ontwikkeld.

Vele enthousiaste leerkrachten gingen je voor. Er zijn al
801
Doeboeken besteld!

Een leuke techniekles voor kleuters in een handomdraai!

Met het PatsBoemKledder! Doeboek heb je perfect lesmateriaal in handen. Op een laagdrempelige manier leren kleuters hoe gewone dingen uit hun omgeving stap voor stap gemaakt worden. Alle activiteiten zetten aan tot verwonderen, experimenteren en betekenisvol leren.

Je hebt slechts één Doeboek per klas nodig!

 

Lees hier onze reviews en ontdek wat anderen vinden van het PatsBoemKledder! Doeboek:

''Leuk om te zien hoeveel plezier mijn leerlingen aan de lessen beleven.''

''Mijn leerlingen zijn altijd door het dolle heen na een les!'' 

''Het Doeboek maakt techniek leuk en toegankelijk voor jonge kinderen.''

 

''De klas maakt spelenderwijs kennis met techniek.'' 

''Wij keken het programma al, het boek is een perfecte aanvulling en verrijkt.'' 

Meer informatie over het PatsBoemKledder! Doeboek:

Heb ik slechts één Doeboek nodig?

Ja! Er is slechts één PatsBoemKledder! Doeboek nodig per klas. De opdrachten kunnen gemakkelijk gekopieerd worden voor de leerlingen.

Wat zijn de benodigdheden?

Bij iedere les is duidelijk beschreven welke materialen je nodig hebt. Dit zijn zoveel mogelijk materialen die al in de klas of op school aanwezig zijn. Soms is het nodig om extra materiaal te verzamelen. 

Welke gewone dingen komen er voorbij?

De onderwerpen die voorbijkomen zijn bijvoorbeeld: hagelslag, baksteen, ijs, glijbaan, matras en hijskraan. Met PatsBoemKledder! en het Doeboek leren leerlingen uit groep 1 en 2 dat de gewone dingen in hun omgeving ooit een keer zijn gemaakt. 

Hoeveel lessen in het Doeboek?

Het PatsBoemKledder! Doeboek biedt 30 uitdagende technieklessen.

Wat is de doelgroep?

De uitdagende technieklessen uit het PatsBoemKledder! Doeboek sluiten aan bij de thema’s uit diverse methodes voor groep 1 en 2.

Bij welke kerndoelen sluiten de activiteiten aan?

De activiteiten uit het PatsBoemKledder! Doeboek sluiten aan bij het curriculum Oriëntatie op jezelf en de wereld – onderdeel Natuur en techniek.
Kerndoel 42: De leerlingen leren onderzoek doen aan materialen en natuurkundige verschijnselen, zoals licht, geluid, elektriciteit, kracht, magnetisme en temperatuur.
Kerndoel 44: De leerlingen leren bij producten uit hun eigen omgeving relaties te leggen tussen de werking, de vorm en het materiaalgebruik.
Kerndoel 45: De leerlingen leren oplossingen door technische problemen te ontwerpen, deze uit te voeren en te evalueren.

Wat is de inhoud van het Doeboek?

Met het PatsBoemKledder! Doeboek ga je heel gemakkelijk aan de slag met techniek in de klas. Iedere aflevering van PatsBoemKledder! gaat over een ander thema. Soms komen er in één aflevering twee thema’s aan bod. Voor de bijbehorende les is dan een van de twee thema’s gekozen. Door de vrolijke afleveringen leren leerlingen op een laagdrempelige en speelse manier hoe herkenbare dingen stap voor stap gemaakt worden. Hierdoor beseffen ze dat alle gewone dingen in hun omgeving ooit een keer zijn bedacht en gemaakt. Alle onderwerpen die aan bod komen, krijgen zo een plek in 'Het Museum van Gewone Dingen', dat centraal staat in PatsBoemKledder!. Alle activiteiten zetten aan tot verwonderen, experimenteren en betekenisvol leren. 

Hoe werkt het?

1. Kies een aflevering passend bij het thema dat centraal staat in de klas.
2. Voorbereiding: lees de lesbeschrijving, verzamel de benodigdheden, bereid het kringgesprek en de activiteit voor en kopieer eventuele werkbladen.
3. Bij elke les horen ook drie techniekplaatjes die in de aflevering aan bod komen. Gebruik de plaatjes om de leerlingen per les steeds het maakproces uit de aflevering na te laten vertellen.
4. Bekijk de gekozen aflevering.
5. Bespreek in een kringgesprek vervolgens de aflevering aan de hand van prikkelende vragen.
6. Introduceer daarna klassikaal of in kleine groepjes de techniekactiviteit.
7. Zet de leerlingen aan het werk.
8. Bespreek de activiteit na.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang